Sertifioitu siemen - tiedät millä kylvät
Sertifioitu siemen on peräisin virallisesti viljelystarkastetuilta pelloilta ja jokaisesta erästä on tehty Ruokaviraston siemenyksikössä Loimaalla laatuanalyysit. Ostaessasi sertifioitua siementä, voit luottaa siemenen hukkakaurattomuuteen. Sinulla on myös aina tiedossasi kotimaisen siemenerän itävyys (kaikki lajit) ja tuhannen siemenen paino (viljat, palkokasvit).
Sertifioidun siemenen tunnistat pakkaukseen kiinnitetystä sertifikaatista.
Ostaessasi ohran, kauran, vehnän ja palkokasvien siementä löytyy pakkauksesta punainen vakuustodistus (sertifioitu siemen 2. sukupolvi).
Rukiilla, öljykasveilla ja nurmisiemenillä vakuustodistus on sininen (sertifioitu siemen, sertifioitu siemen 1. sukupolvi).
Vilja-ja nurmiseosten vakuustodistus on vihreä.
10 hyvää syytä käyttää Sertifioitua siementä:
- Sertifioitu siemen on aitoa ja puhdasta siementä, jolla on tunnettu satotaso, viljelyvarmuus ja laatuominaisuudet.
- Sertifioidun siemenen viljelyarvoprosentti on hyvin korkea.
- Sertifioitua siementä käyttävä viljelijä varmistaa oloihimme soveltuvien lajikkeiden kehittämisen tulevaisuudessa.
- Sertifioitu siemen tuotetaan ammattitaitoisilla siemenviljelmillä ja kunnostetaan moderneissa siemenkeskuksissa.
- Sertifioidussa siemenessä ei saa olla hukkakauraa.
- Sertifioidun siemenen terveys on tutkittu laboratoriokokein.
- Virallinen vakuustodistus on vahvistuksena pellolta säkkiin ulottuvan laadunvalvontajärjestelmän läpäisseestä Sertifioidusta siemenestä.
- Vain Sertifioidussa siemenessä on tuotetakuu.
- Laadukkaiden elintarvikkeiden tuotanto edellyttää laadukkaiden tuotantopanosten, kuten Sertifioidun siemenen käyttöä.
- Elintarviketieto Oy:n tutkimuksen mukaan 97 prosenttia viljelijöistä on tyytyväisiä Sertifioidun viljansiemenen laatuun.
Lue lisää sertifioiduista siemenestä Ruokaviraston sivulta
Ruokavirasto pitää myös tilastoa siemenen laadusta tarkastuskausittain ja tiedot ovat saatavissa Ruokaviraston avoimen tiedon portaalista
Ennakkovakuuksilla markkinoitujen kauppaerien tiedot löytyvät myös Ruokaviraston avoimesta tiedosta